Welcome to Blogster!
1,488,142 Blogster Users  |  364,642 Posts
 
 
 

TerapiCoaching

 

Blog Traffic: 50

Posts: 1

My Comments: 0

User Comments: 0

Photos: 0

Friends: 0

Following: 0

Followers: 0

Points: 115

Last Online: 702 days ago


 
 

Visitors

No Recent Visitors
 

Konflikt løsning

Added: Tuesday, January 31st 2017 at 5:30am by TerapiCoaching
 
 
 

Konflikter er naturlige. At tro du kan undgå dem et helt liv er en vrangforestilling.

For nogen er det en beroligende tanke at vide at konflikt er naturligt og noget vi alle bliver udsat for en gang i mellem, og det ikke er noget der er nødvendigt at prøve at undgå til en hver pris.

I det sekund du deler dit liv med andre om det så er kollegaer, venner eller familie vil konflikter og uenigheder opstå.

 I stedet for at gå på æggeskaller igennem livet for at undgå konflikt, så bør vi se den i øjnene og lære at forholde os til den når vi står i den.

Mange kender ikke nogle af kerne metoderne for at løse konflikter da det er vokset op i hjem hvor det ikke var noget man talte om. Dvs. Mange voksne mennesker ikke ved hvordan de skal håndtere en konflikt når den opstår.

For at klargøre de basiske elementer af en konflikt, så er en konflikt når to mennesker har modsatrettede eller forskellige behov på samme tid.

 Vores behovs-proces fungere således:

Vi har et behov -> behovet stilles tilfreds -> vi finder en indre ro

 Når vi oplever et behov fx ”Jeg vil gerne snakke med dig om noget, har du noget imod at slukke fjernsynet”

Så er det sværeste ofte at tillade os selv behovet og derefter udtrykke det.

Men med mange som er opvokset med en mentalitet der fortæller dem at det er forkert at udtrykke sine behov, har man det med at formulere sig forkert fx ”Du sidder altid og ser fjernsyn, du lytter aldrig til mig. Du er ligeglad med mig”

Selv hvis det faktisk lykkes en at formulere sig ”rigtigt” kan man stadig blive mødt af tilbage svar som ”Jeg har ikke tid lige nu, kan vi gøre det senere. Det her er vigtigere”

 Jeg plejer at sige: Følelser og behov kan ikke diskuteres, men de kan ofte forhandles. De kan blive fohandlet og imødekommet på en måde der efterlader begge parter glade og tilfredse.

I mit intensice terapi-forløb, vil du blandt andet lære om behovs-provessen, hvordan du udtrykker dine behov på en respektfuld måde og hvordan du håndtere frustrationen og sorgen når dine behov ikke opfyldes.

 Hvis du har brug for psykoterapi i Odense (eller psykoterapi på Fyn,eller psykoterapi i Nyborg – så tag kontakt til os på http://www.terapi-coaching.dk

User Comments

Post A Comment

This user has disabled anonymous commenting.