Visitors

Sfaturi pentru alegerea unor adidasi pentru alergare potriviti pentru tine
Dacă te-a prins microbul alergatului, indiferent că o faci pentru că vrei să slăbești, pentru că vrei să-ți crești rezistența sau pentru orice alt motiv, trebuie să știi că cel mai important lucru înainte de a-ți începe antrenamentele este să îți procuri o pereche potrivită de adidași de alergare.
Nu, nu orice adidași sunt potriviți pentru acest sport, chiar dacă alergatul pare un sport atât de banal încât îl poate face aproape oricine. Pentru rezultate cât mai bune și dacă vrei să-ți protejezi picioarele și să eviți accidentările, ține cont de câteva sfaturi.
Mai întâi, descoperă ce pronație ai. Pronația este modul de a călca pe sol al piciorului. Modul de a calca pe sol poate fi împărţit în funcție de diferențele existente în structura și forma tălpii și se reflectă în înclinarea tălpii de o parte sau alta în timp ce călcâiul atinge solul în timpul alergarii. Modul de a călca pe sol indică cât de dur este impactul transmis articulațiilor în timp ce alergi. Mai exact, forma individuală a tălpii fiecărei persoane, forma boltei plantare și extensiile pe care piciorul le face în timpul mișcării determină modul de a călca.
Astfel, după ce ai stabilit ce pronație ai, alege adidași potriviți acestei pronații. Cei mai cunoscuți producători de adidași de alergare fac modele pentru fiecare tip de pronație, așa că nu o să ai dificultăți în a găsi cei mai potriviți adidași pentru tine.
Alege adidași cu un numar mai mare decât porți de obicei pentru alergare, pentru ca picioarele să poată respira în voie, iar degetele să aibă suficient loc pentru alunecare în timpul alergării. Nu e bine nici să-i iei foarte mari, întrucât nu-ți vor mai oferi suportul de care au nevoie picioarele tale. Încă de când îi probezi, adidașii trebuie să se simtă confortabil. Nu cumpăra adidași cu gândul că se vor lăsa în timp. Nu e vorba de pantofi din piele aici.
Este recomandat să ai cel puțin două perechi de adidași pentru alergare, pe care să-I porți prin rotație, întrucât materialul din care sunt făcute tălpile au mici bule în interior. Acestea ar avea astfel timp să-și revină la forma inițială între două purtări.
Post A Comment