Welcome to Blogster!
1,488,570 Blogster Users  |  364,642 Posts
 
 
 

ExtensiiParDivisima

 

Blog Traffic: 9580

Posts: 48

My Comments: 1

User Comments: 1

Photos: 28

Friends: 0

Following: 0

Followers: 0

Points: 900

Last Online: 1032 days ago


 
 

Visitors

No Recent Visitors
 

Probleme contractuale intre Sony și Disney l-au scos pe Spider-Man din Avengers

Added: Tuesday, September 10th 2019 at 8:07am by ExtensiiParDivisima
Related Tags: television
 
 
 

Sony nu este doar o companie producătoare de echipamente electronice, deși este unul dintre cele mai cunoscute branduri în acest domeniu. Recentul scandal care a răbufnit în toată media, cu neînțelegerile cu Disney cu privire la drepturile de producție a filmelor cu Spider-Man (Omul paianjen), ne arată că uriașul conglomerat japonez este un colos și în alte domenii.

 

TV Sony eMAG

 

Din cauza unor neînțelegeri contractuale, Sony și Disney au „rupt” acordul încheiat în urmă cu doar trei ani, cu privire la drepturile de producție ale filmelor cu Spider-Man. Disney a cerut ca toate filmele viitoare cu Spider-Man să fie finanțate în proporții egale, 50% - 50% de cele două companii, iar veniturile să se împartă la fel, dar Sony a refuzat. Japonezii au cerut ca actualul aranjament să rămână în vigoare: Marvel (deținută de Disney) primește 5% din încasările din prima zi de lansare a tuturor filmelor cu Spider-Man și are drepturi exclusive de exploatare ale imaginii Omului Paianjen în orice domeniu. 

 

În 2015, Disney, Marvel şi Sony au anunţat un acord de a împărţi drepturile pentru filmele „Spider-Man”. Sony a distribuit filmele în care Spider-Man a fost personaj principal, iar Disney s-a ocupat de celelalte titluri. Personajul interpretat de Tom Holland a mai apărut în „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” şi „Avengers: Endgame”. Ambele producții cinematografice au obținut venituri de peste 1 miliard de dolari!

 

TV Sony -oferte

 

Cum a ajuns Sony însă să dețină drepturile de producție ale filmelor cu Spider-Man? În 1998, când Marvel era în faliment, Sony efectiv a salvat-o, cumpărând cu 10 milioane de dolari drepturile de producție ale filmelor cu Omul Paianjen.

 

Primul film cu Spider-Man produs de Sony, în 2002, a avut încasări de 114 milioane de dolari în primul week-end. Următoarele două filme Spider-Man au adus companiei japoneze 374 milioane de dolari și 337 milioane de dolari doar în SUA. În 2009, Disney a cumpărat Marvel, cu 4,24 miliarde de dolari, iar în 2015 s-au pus bazele înțelegerii dintre Disney/Marvel și Sony, despre care am amintit mai devreme.

 

Dacă lucrurile vor rămâne așa și cele două megacompanii nu vor ajunge la un acord, înseamnă că Spider-Man nu va mai putea apărea în filmele produse de Universul Cinematic Marvel, deci Spider-Man nu va mai face parte din Avengers.

User Comments

Post A Comment

This user has disabled anonymous commenting.