Welcome to Blogster!
1,488,162 Blogster Users  |  364,642 Posts
 
 
 

ExtensiiParDivisima

 

Blog Traffic: 6028

Posts: 46

My Comments: 0

User Comments: 0

Photos: 26

Friends: 0

Following: 0

Followers: 0

Points: 861

Last Online: 7 days ago


 
 

Visitors

No Recent Visitors
 

De ce televizoarele 8K sunt încă inutile și nu merită să vă cumpărați unul

Added: Wednesday, November 14th 2018 at 5:43am by ExtensiiParDivisima
Related Tags: television
 
 
 

Din când în când, producătorii de televizoare lansează o nouă tendință pentru a păstra hype-ul pentru produsele lor continuu. Dacă ai cumpărat un televizor în ultimul an, un vânzător probabil ți-a spus că un anumit tip de HDR este o necesitate. Actualul tău televizor poate suporta probabil 3D - și pariez că nu ai utilizat această funcție de ceva vreme, poate niciodată.

Noul trend fierbinte de la IFA din acest an, expoziția comercială din Berlin, una din cele mai mari expoziții pentru electronice care adună cei mai mari producători, au fost televizoarele cu rezoluție 8K.

 

Dacă vezi aceste televizoare ieftine, poți spune că au o imagine absolut uimitoare. De asemenea, îți vei putea spune și faptul că nu ai nevoie de unul.

Televizoarele cu rezoluție de 8K - care este (de obicei) 7.680 × 4.320 pixeli - au fost prin preajmă de ceva timp, sub formă de dispozitive conceptuale și prototipuri. Dar diferența din acest an este că vei putea cumpăra unul.

La IFA, Samsung a lansat primul său QLED 8K TV, Q900FN de 85 de inci. Are toate caracteristicile pe care le-ai imagina la un televizor de top Samsung, incluzând contrast nebun, luminozitate și suport pentru HDR10 +.

LG, Toshiba și alți producători aveau și ei televizoare ieftine de 8K afișate la târg, imaginea lor fiind la fel de frumoasă.

 

TELEVIZOARE IEFTINE - OFERTE

De ce 8K nu are un viitor

Este tentant să credem că acesta este următorul trend important în televizoare ieftine. Asta pentru că suntem de asemenea tentați să comparăm cu trecutul. În trecul, televizoarele Full HD au fost mult mai bune decât cele HD Ready, iar televizoarele 4K sunt mult mai bune decât televizoarele Full HD. Este normal ca rezoluția să continuă să crească, nu?

Ei bine, nu.

În timp ce este posibil să îți dai seama că există o diferență între imaginile 4K și 8K, diferența nu este nici pe departe la fel de uimitoare ca diferența dintre rezoluția Full HD 4K și 1080p.

Asta pentru că ești sabotat de propriii ochi. Ochii tăi sunt factorul limitator deoarece, în timp ce diferențele tehnice indică teoretic că ai vedea mai bine pe un televizor 8K, este de ajuns să îți dai seama că nu vei vedea nimic semnificativ în plus dacă pur și simplu vei merge într-un magazin. Privește pe rând la un televizor de 4K și apoi la unui 8K și vei vedea că diferența nu este dramatică.

 

TELEVIZOARE IEFTINE - OFERTE

 

Și, chiar dacă poți sesiza această diferență, mult noroc în a și găsi conținut de 8K. Singurele șanse sunt să găsești un astfel de conținut, dar puțin, desigur, pe Netflix. În rest, alegerea este limitată și va mai dura ceva vreme până când vei găsi tot ce dorești la rezoluție 8K.

Acest lucru se datorează faptului că un film 8K ​​codificat corect necesită sute de gigaocteți de spațiu (deși depinde de tipul de compresie folosit) și suntem departe de punctul în care vei putea transmite atât de multe date foarte confortabil. Nu există un mediu fizic adecvat pentru a stoca astfel de conținut - Ultra HD Blu-Ray ajunge chiar și la 100 GB. Pur și simplu, 8K este impracticabil în orice mod posibil: internetul nostru și computerele noastre nu sunt suficient de bune pentru asta și va dura ani buni până vom ajunge acolo.

 

TELEVIZOARE IEFTINE - OFERTE

 

De asemenea, mai există o altă problemă: depinde de televizor, dar, teoretic, dacă vei viziona conținut de 4K pe un televizor 8K, calitatea imaginii poate fi mult mai proastă decât pe un televizor de 4K. Samsung promite că Q900FN va avea un mare upscaling, adică ar trebui să facă singur un salt decent la afișarea conținutului de rezoluție mai mică pe un ecran 8K.  Dar, ce-i drept: upscalingul nu este niciodată bun, pentru că nu poți transforma prin magie un conținut 4K în conținut 8K.

Așadar, este minunat faptul că producătorii de televizoare încearcă să inoveze, dar acum că televizoarele de 8K vor apărea în magazine este posibil să fiți tentați să cumpărați unul și vă sfătuim să le luați în acest moment doar dacă aveți bani cu care nu aveți ce face sau sunteți un gadget addict!

User Comments

Post A Comment

This user has disabled anonymous commenting.